Stortorget 15 – 17

Tegelhuset,
Stortorget 15–17

Nu kan du hyra en nyrenoverad bostad i klassiskt 1950-tal på Stortorget 15–17. Dessutom bygger vi sex nya, smarta vindslägenheter med utsikt över takåsarna. Här bor du i ett centralt läge, nära till allt som innerstaden kan erbjuda.

I huset finns bostäder från ett rum och kök på 31 kvadratmeter, till fyra rum och kök på 136 kvadratmeter. De flesta lägenheter har balkong. Alla lägenheter har tillgång till en gemensam stor, grön terrass med grönytor, planteringar, gångstråk och sittplatser. (Terrassen färdigställs 2024–2025.)

Huset genomgår en omfattande renovering, där vi bevarar gamla kvaliteter som eldstäder, skjutdörrar och marmorgolv i hallen. Samtidigt helrenoverar vi kök och badrum till en modern standard.

Vill du bo här? Anmäl dig.

Mellan den 8 och 12 augusti publiceras bostäderna successivt för uthyrning och då kan du anmäla ditt intresse för de nyrenoverade lägenheterna på Stortorget 15.  I andra halvan av september hyr vi ut bostäderna på Stortorget 17 samt de nyproducerade vindslägenheterna.

Kvarteret byggs om i etapper

Förutom att vi renoverar två hus bygger ÖBO också fyra nya bostadshus, garage samt lokaler. Dessutom bygger Castellum ett nytt kontorshus i kvarteret. 2026 beräknas hela kvarteret vara klart. Här kan du läsa mer om hela projektet.

Exempel på hyror

 • 1 rum och kök
  33–34 kvm, 5 100–5 300 kr
 • 1 rum och kök, nyprod
  31–35 kvm, 5 900–6 350 kr
 • 2 rum och kök
  54 kvm, 7 650–7 750 kr
 • 2 rum och kök
  76 kvm, 9 200–9 300 kr
 • 3 rum och kök
  72 kvm, 9 700–9 800 kr
 • 3 rum och kök
  112 kvm, 12 650–12 750 kr
 • 4 rum och kök
  136 kvm, 14 900–15 100 kr

Lägenheter

Ladda ner planlösning

I lägenheten

Alla 30 lägenheter i huset är olika i utformning och utrustning. Den unika utformningen gör också att hyresnivåerna varierar något.

Lägenheter är ljusa, även om några bara har fönster åt ett håll. Takhöjden är i regel 2,6 meter, men i badrum, hall och passage kan takhöjden vara något lägre. Lägenheterna färgsätts med en bas av beige, grå och vita toner.

Hall/entré

Innanför ytterdörren möts du i alla lägenheter av befintlig marmor som rengjorts och putsats upp. Marmorn är karaktäristiskt genomgående och finns både i trapphusen och i befintliga fönsterbänkar. I vindslägenheterna är det klinkergolv innanför ytterdörr.

I den inre hallen har vissa lägenheter golv av naturmaterialet linoleum, medan andra har parkett i ek.

Vardagsrum

Alla vardagsrum har trestavsparkett i mattlackad el. Enbart de befintliga mindre ettorna på våning två till fyra har linoleummatta i hela rummet. De nyproducerade ettorna på vinden har parkett i hela rummet.

Vissa vardagsrum får målade väggar, andra tapetseras.

Sovrum

I en del lägenheter har sovrummen målade väggar och linoleumgolv, medan andra har sovrum med tapetserade väggar och ekparkett på golvet. I några lägenheter finns sovrum med klädkammare eller skjutdörrsgarderober, medan andra har traditionella garderober.

Kök

Köken har målade väggar, vita luckor, stänkskydd av kakel och en laminatbänkskiva av typ ”Delaware stone”.

I de renoverade lägenheterna får köken linoleumgolv, i vissa fall enfärgat, i andra i ett rutmönster. I de fall kök och vardagsrum har en öppen planlösning är det ekparkett även i köket.

Badrum

Alla badrum får kaklade väggar, somliga med dekorfält i avvikande färg. En del av badrummen får klinkergolv, medan andra får plastmatta i grått eller beige. Vissa av badrummen utrustas med elektrisk handdukstork eller handdukstork och kommod.

Badrummen i vindslägenheterna utrustas med en kombimaskin för tvätt och tumling. I de flesta andra badrum finns det möjlighet att välja tvättutrustning som tillval. Alla lägenheter, förutom vindslägenheterna, har tillgång till en gemensam tvättstuga.