Stortorget 19

Hörnhuset,
Stortorget 19 A-B

Uthyrning pågår

Just nu arbetar vi med uthyrningen av våra nyrenoverade sekelskiftesbostäder på Stortorget 19. De som anmält intresse under ansökningstiden kontaktas i turordning efter köpoäng. De bostäder som inte eventuellt inte hyrs ut, publiceras igen för uthyrning och då kan du anmäla ditt intresse. Står du inte redan i ÖBOs bostadskö? Registrera dig här. 

I juni 2023 är bostäderna klara för inflytt

På Stortorget 19 A och B finns 13 nyrenoverade bostäder från två till sex rum och kök samt tre nybyggda ettor med utsikt över takåsarna. (Vindslägenheterna hyrs ut längre fram.) Hela huset genomgår en omfattande renovering, där vi bevarar så mycket som möjligt av de gamla kvaliteterna i huset: eldstäder, skjutdörrar, fiskbensparkett och marmorgolv. Samtidigt renoverar vi kök och badrum till en modern standard.

Vi bygger även nya, smarta vindslägenheter som är 34–35 kvadratmeter stora.

Hiss finns i endast på Stortorget 19 B och går till fjärde våningen, så för att komma till de tillbyggda vindslägenheterna får du ta trappan den sista biten.

Några av lägenheterna har balkong. Alla lägenheter får så småningom tillgång till en gemensam stor, terrass med grönytor, planteringar, gångstråk och sittplatser. Terrassen färdigställs 2024–2025.

På Stortorget 19 bor du i ett centralt läge, nära till allt som innerstaden kan erbjuda.

Kvarteret byggs om i etapper

Förutom att vi renoverar två hus bygger ÖBO också fyra nya bostadshus, garage samt lokaler. Dessutom bygger Castellum ett nytt kontorshus i kvarteret. 2026 beräknas hela kvarteret vara klart. Här kan du läsa mer om hela projektet.

 

Exempel på hyror

  • 1 rum med köksdel, nyprod, 34–35 kvm, 6 100 kr
  • 2 rum och kök, 52 kvm, 8 100–8 200 kr
  • 3 rum och kök, 92 kvm, 11 900–12 000 kr
  • 3 rum och kök, 99 kvm, 11 800 kr
  • 3 rum och kök, 100 kvm, 11 900–12 000 kr
  • 4 rum och kök, 136 kvm, 15 500–15 600 kr
  • 4 rum och kök, 141 kvm, 15 900 kr
  • 6 rum och kök, 172 kvm, 19 600–19 700 kr

Exempel på planlösningar

Nedladdningsbara pdf

Sekelsskifteslägenhet vardagsrum med trägolv, balkongdörrar och ljusa väggar. Möblerat med olivgrön soffa, glasbord och en vit fåtölj

I lägenheten

Lägenheterna i huset har olika utformning och utrustning. Den unika utformningen gör att hyresnivåerna varierar något.

Med en takhöjd på 3,5 meter bjuder bostäderna på en härlig rymd och höga fönster. Några lägenheter är snarare ”våningar” med rymlig hall, eldstad, höga fönster och stora rum i fil.

Bostäderna två trappor upp har tillkommit senare och har en takhöjd på 2,5 meter, liksom lägenheterna på vindsvåningen. I vindslägenheterna förekommer lägre takhöjd i delar av lägenheterna, då det delvis är snedtak.

Lägenheterna är ljusa och färgsätts med en bas av beige, grå och vita toner.

Hallgolv i marmor- Stortorget, Örebro

Hall/entré

Innanför ytterdörren möts du av golv i befintlig marmor som rengjorts och putsats upp. Marmorn är karaktäristiskt genomgående och finns både i trapphusen och i befintliga fönsterbänkar.

I de lägenheter där vi skapat en ny ingång är det klinker innanför ytterdörren, samma sak i de nybyggda vindslägenheterna.

I den inre hallen har vissa lägenheter golv av naturmaterialet linoleum, medan andra har parkett i ek.

Visionsskiss Stortorget 19. Vardagsrum i sekelsskifteslägenhet. med ekparkett,höga fönster, burspråk och öppen spis.

Vardagsrum

Alla vardagsrum har parkett, en del den ursprungliga fiskbensparketten, andra en trestavsparkett i mattlackad ek. De nyproducerade ettorna på vinden har parkett i hela rummet.

Väggarna i de renoverade vardagsrummen tapetseras.

Sekelskifteslägenhet sovrum

Sovrum

I en del lägenheter har sovrummen tapetserade väggar och linoleumgolv, medan andra har sovrum med ekparkett på golvet.

I några lägenheter finns sovrum med klädkammare eller skjutdörrsgarderober, medan andra har traditionella garderober. I flera av de äldre lägenheterna är de extra höga garderoberna bevarade.

Visionsskiss STortorget 19. Kök i sekelsskifteslägenhet med fiskbensparkett, höga fönster och matgrupp. Dubbla köksskåp och köksö.

Kök

Köken har målade väggar, vita luckor, stänkskydd av vitt kakel och en laminatbänkskiva av typ ”Delaware stone”. I de bostäder som har en takhöjd på 3,5 meter finns dubbla överskåp.

I de renoverade lägenheterna får köken linoleumgolv i ett rutmönster eller ekparkett. Några av lägenheterna behåller den ursprungliga fiskbensparketten.

Badrum - Stortorget, Örebro

Badrum

Alla badrum får kaklade väggar, somliga med dekorfält i avvikande färg. Alla badrum har klinker på golvet. Vissa av badrummen utrustas med elektrisk handdukstork eller handdukstork och kommod.

Badrummen i vindslägenheterna utrustas med en kombimaskin för tvätt och tumling. I de flesta andra badrum finns det möjlighet att välja tvättutrustning som tillval. Alla lägenheter, förutom vindslägenheterna, har tillgång till en gemensam tvättstuga.