Trädgårdsgatan 8

Hörnhuset,
Trädgårdsgatan 8

Finns ditt nya hem här?

Uthyrningen pågår just nu. I takt med att det finns lediga lägenheter kan du anmäla ditt intresse. Står du inte redan i ÖBOs bostadskö? Registrera dig här. 

I oktober 2023 är bostäderna klara för inflytt

I det klassiska hörnhuset från sekelskiftet bor du i ett centralt läge, nära till allt som innerstaden kan erbjuda. Här kan du bo i en av våra nyrenoverade lägenheter, på tre rum och kök, var och en på cirka 100 kvadratmeter med en liten balkong.

Letar du efter en mindre bostad? Högst upp i huset hittar du två helt nybyggda vindslägenheter på ett rum och kök, 35 kvadratmeter, med takkupor och utsikt över takåsarna.

Hela huset genomgår en omfattande renovering, där vi bevarar så mycket som möjligt av de gamla kvaliteterna i de befintliga bostäderna, samtidigt som vi renoverar dem till en modern standard. I trapphusen finns ingen hiss.

 

Kvarteret byggs om i etapper

Förutom att vi renoverar två hus bygger ÖBO också fyra nya bostadshus, garage samt lokaler. Dessutom bygger Castellum ett nytt kontorshus i kvarteret. 2026 beräknas hela kvarteret vara klart. Här kan du läsa mer om hela projektet.

 

Exempel på hyror

  • 1 rum med köksdel, nyprod, 35 kvm, 6 100 kr
  • 3 rum och kök, 100 kvm, 11 900–12 100 kr

Exempel på planlösningar

Nedladdningsbara pdf

Sekelsskifteslägenhet vardagsrum med trägolv, balkongdörrar och ljusa väggar. Möblerat med olivgrön soffa, glasbord och en vit fåtölj

I lägenheten

Med en takhöjd på 3,5 meter bjuder trerummarna på en härlig rymd och höga fönster, balkong, fönsterbrädor och hallgolv i marmor, ekparkett i rummen och klinkergolv i badrummet.

I vindslägenheterna varierar takhöjden från 2,7 meter till betydligt lägre, då det delvis är snedtak

Lägenheterna är ljusa och färgsätts med en bas av beige, grå och vita toner.

Hallgolv i marmor- Stortorget, Örebro

Hall/entré

Innanför ytterdörren möts du av golv i befintlig marmor som rengjorts och putsats upp. Marmorn är karaktäristiskt genomgående och finns både i trapphusen och i befintliga fönsterbänkar.

De nybyggda vindslägenheterna har ett fält av klinker innanför entrédörren.

Visionsskiss Stortorget 19. Vardagsrum i sekelsskifteslägenhet. med ekparkett,höga fönster, burspråk och öppen spis.

Vardagsrum

Alla vardagsrum har trestavsparkett i mattlackad ek. De nyproducerade ettorna på vinden har parkett i hela rummet.

Väggarna i de renoverade vardagsrummen tapetseras.

I de små vindslägenheterna målas väggarna i vitt.

Sekelskifteslägenhet sovrum

Sovrum

Sovrummen i de renoverade lägenheterna får tapetserade väggar och ekparkett på golvet. Här är de extra höga garderoberna bevarade i det större sovrummet.

Visionsskiss STortorget 19. Kök i sekelsskifteslägenhet med fiskbensparkett, höga fönster och matgrupp. Dubbla köksskåp och köksö.

Kök

Köken i de renoverade bostäderna har målade väggar, ekparkett, vita luckor, stänkskydd av vitt kakel och en laminatbänkskiva av typ ”Delaware stone”. Eftersom takhöjden är 3,1 meter finns dubbla överskåp.

I de bostäder som har en takhöjd på 3,1 meter finns dubbla överskåp.

Vindslägenheterna har modern köksinredning med vita luckor och stänkskydd av vitt kakel.

Badrum - Stortorget, Örebro

Badrum

I de äldre lägenheterna har badrummen kaklade väggar, klinker på golvet och handdukstork. Det finns möjlighet att välja tvättutrustning som tillval.

Badrummen i vindslägenheterna utrustas med en kombimaskin för tvätt och tumling.

Alla lägenheter, förutom vindslägenheterna, har tillgång till en gemensam tvättstuga.