ÖBOs krögarjakt

Har du det vinnande receptet? Då har vi den perfekta lokalen.

Hörnet, Gränden eller Lilla torget – vilken lokal passar dig bäst? I nya kvarteret Hållstugan, som växer fram vid Stortorget i centrala Örebro, finns tre sprillans nya restauranglokaler – klara för inflyttning 2024.

Ansök om ett hyreskontrakt

Är du intresserad av någon av lokalerna? Var med i ÖBOs krögarjakt! Vi söker en erfaren och innovativ krögare som vill bidra till kvarteret Hållstugans sköna atmosfär och höga kvalitet.

Så funkar det:

Du som är intresserad behöver skicka in en ansökan där du presenterar dina planer och dina förutsättningar.

I vårt urval fäster vi vikt vid tidigare erfarenhet, att det finns ett genomtänkt koncept samt att du har en stabil ekonomisk ställning och budget för de första tre åren.

Vi värdesätter långsiktighet, tillgänglighet och nya idéer. Ett önskemål är att det finns en vilja att samarbeta med grannrestauranger och att arrangera aktiviteter – som till exempel ost- och vinprovningar, matlagningskurser och spännande event.

Vi vill att restaurangerna ska ha generösa öppettider, både lunch och middag, sex dagar i veckan och gärna erbjuda avhämtning. Tips! Lokalen Hörnet är perfekt för take away.

Urval och bedömningskriterier

• Affärsidé
• Budget
• Organisation och erfarenhet
• Hyra (förslag)

Ansökan

Mejla in din ansökan senast 1 september 2022 till restauranghallstugan@obo.se. I ämnesraden skriver du vilken restauranglokal du är intresserad av: Hörnet, Gränden eller Lilla torget. En ansökan per lokal gäller.

Har du frågor under ansökningstiden går det bra att mejla till adressen ovan. Under semesterperioden v. 27–31, har vi tyvärr inte möjlighet att svara på mejl.

Allt underlag hittar du här. Klicka på länken för den lokal du är intresserad av för att ladda ner materialet.

Hörnet
Gränden
Lilla torget

Hörnet

En 201 kvadratmeter stor lokal i det charmiga sekelskifteshuset från 1910 på hörnet Stortorget/Trädgårdsgatan, adress Stortorget 19B. Här syns du garanterat och läget är perfekt för take away.

Gränden

En lagom stor lokal på 178 kvadratmeter i vinkel med hög mysfaktor och möjlig uteservering på två platser. Lokalen finns på Trädgårdsgränd – ett av Örebros nyaste stråk mellan Hamnplan och Stortorget.

Lilla torget

Med 295 kvadratmeter är detta den största av våra tre lokaler, med möjlighet till en rejält tilltagen uteservering och goda grannar som Sveas, Makeriet och Amano. Adressen är Trädgårdsgränd.